Pechhulpverzekering

Denk je aan pech langs de weg, dan heb je het automatisch over de Wegenwacht. De pechhulpservice met meer dan vier miljoen leden is de bekendste van Nederland. Maar wist je dat er de afgelopen jaren meerdere initiatieven bij zijn gekomen die net zo goed, maar veel goedkoper zijn?

Wat dekt een pechhulpverzekering?
Een verzekering voor pechhulp is vrij eenvoudig. Als je stil komt te staan langs de weg of als je auto op een bepaald moment niet wil starten, onderzoekt een monteur of hij ter plekke de oorzaak kan verhelpen. Zo nee, dan wordt jouw auto naar de garage gesleept en ontvang je, afhankelijk van de gekozen dekking, een vervangende auto.

Wegenwacht versus andere pechhulp
Er zijn een aantal verschillen tussen de Wegenwacht en andere pechhulpverleners. De Wegenwacht werkt bijvoorbeeld met eigen monteurs en pechhulpwagens terwijl andere pechhulpverleners een landelijk netwerk hebben van aangesloten garages.

De service van de Wegenwacht en de lokale garages is vergelijkbaar. Garages hebben meestal als voordeel dat ze langskomen met een oplegger. Mocht je met de auto niet verder kunnen, dan kan deze direct worden meegenomen naar de garage. Bij de Wegenwacht moet je altijd even wachten op deze oplegger.

Premie verschilt fors
De Wegenwacht is de bekendste aanbieder van pechhulp, maar ook de duurste. De meeste andere aanbieders maken fors minder reclame. Daardoor zijn deze aanbieders dan ook minder bekend en daarmee een stuk goedkoper. Dat kan je tientallen tot honderden euro’s per jaar schelen.

Benieuwd of jouw pechhulp goedkoper kan? Laat je gegevens achter. Wij doen je graag een vrijblijvend voorstel.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Competent Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie