NHG en Starterslening

Er zijn op dit moment twee subsidieregelingen die jou als starter kunnen helpen bij het aanschaffen van een huis. Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de Starterslening.

Nationale Hypotheek Garantie
Via NHG, ofwel Nationale Hypotheek Garantie (NHG), wordt jouw hypotheekschuld afbetaald als je in de problemen komt en jij je maandlasten niet meer kunt voldoen. Bijvoorbeeld doordat je je baan kwijtraakt of wanneer je gaat scheiden.

Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dan heeft de bank de zekerheid dat, wanneer jij jouw lasten écht niet meer kunt betalen, een restschuld bij eventuele gedwongen verkoop wordt voldaan via NHG.

Deze extra zekerheid vinden de banken een geruststellend idee. Daarom bieden banken jou graag een wat lagere rente. En die rentekorting, dat is mooi meegenomen.

Starterslening
Een starterslening is een initiatief van gemeentes of de provincie om jou als startende woningkoper te helpen met het bemachtigen van je eerste droomhuis.

De starterslening is een lening die je in staat stelt om nét iets extra’s te lenen voor het kopen van een woning. Het is een overbrugging tussen wat een huis kost en wat jij maximaal kunt lenen. Kijk op de website van SVn of jij voor een starterslening in aanmerking komt. 

Meer weten over deze en andere hypotheekvoordelen? Wij vertellen het je graag. Via onderstaand formulier maak je een afspraak!

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Competent Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie